Bacchus Wijnimport

De naam Bacchus zegt eigenlijk al veel over het bedrijf (god van de wijn uit de Romeinse godsdienst). In de jaren 80 is vanuit een hobby het bedrijf Bacchus wijnimport ontstaan. Bacchus heeft zich in de beginjaren gespecialiseerd in de levering van de horecamarkt, waar het zich in later stadium ook is gaan richten op de particuliere markt.

Het bedrijf Bacchus Wijnimport wordt sinds begin 2013 gerund door Sander Van Kooten.

Sander van Kooten begon zijn eigen bedrijf Van Kooten Wijnen in 2009. Zijn tot dan verzamelde wijnkennis als hobby kon hij zo op een prachtige manier verrijken en professionaliseren.

Begin 2013 is ook Van Kooten Wijnen ondergebracht onder de vlag van Bacchus. De verschillende productarrangementen van beide bedrijven konden zo worden versmolten tot een gevarieerd en veelzijdig assortiment. Twee bedrijven bovendien met een rijke ervaring aan wijnkennis, met service hoog in het vaandel. In 2016 voegden we bovendien de webshop Rodeenwittewijn.nl toe aan ons bedrijf. Op deze manier zorgen wij ervoor dat ook de door ons exclusief geïmporteerde producten eenvoudig bereikbaar worden voor de particuliere consument.

Bacchus Wijnimport is dus niet uitsluitend een groothandel waar u maar bestelt wat u nodig heeft. Op verzoek wordt u bijvoorbeeld door ons persoonlijk geadviseerd. Niet alleen het serviceniveau is hoog, om het productniveau hoog te houden wordt er continu gezocht naar nieuwe/andere wijnen. Om deze onder de aandacht van onze relaties te brengen worden er met regelmaat aperitief- , proef avonden en evenementen georganiseerd. Kijk voor de data onder Bacchus Specials in de menubalk. Sinds kort beschikken wij ook over mogelijkheden tot automatisering van uw wijnverkopen. Wij komen het u graag persoonlijk toelichten!

Specialisme Bacchus Wijnimport

Service

Bacchus Wijnimport heeft service bovenaan de prioriteiten lijst staan. Wij houden de lijnen graag kort zodat vrijwel altijd direct een antwoord op uw vragen mogelijk is. Wij adviseren graag op velerlei terrein. Of het nu gaat om de juiste happen bij uw favoriete wijn, de juiste wijn bij die prachtige oude kaas of uw wijnkaart of wijnarrangement, er is maar weinig te gek wat ons betreft!

Specialismen

Bacchus importeert een groot aantal wijnen exclusief in Nederland. Bij ons zijn bijvoorbeeld te verkrijgen de huizen Fabiano uit Veneto, Domaine de Grachies uit de Côtes de Gascogne, Weingut Eckehart Gröhl 

en Château Magnaudeix uit de Saint Émilion. Naast ons uitgebreide wijnassortiment beschikken wij over exclusieve gedestilleerde producten van gerenommeerde huizen als Delord & Frères Armagnac en J.R. Brillet Cognac. Door deze samenwerking met verschillende wijnhuizen door heel Europa krijgt u de kwaliteitswijn die u van een specialist als Bacchus wijnimport verwacht.

Proeverijen

Mocht u in zakelijke kring of voor een geïnteresseerde vriendengroep een leuke proeverij willen organiseren, ook dit kan bij Bacchus. Op onze unieke locatie te Peize hebben wij een idyllische Franse omgeving gecreëerd waarbij iedereen zich direct in vakantiesferen waant.

Sander van Kooten