Nieuw-Zeeland

 

Esk Valley, Vineyard Selection, Chardonnay – Nieuw-Zeeland
Stevige, maar ook elegante chardonnay, met in de geur en smaak peer en meloen, licht tropisch fruit, wat grapefruit en een beetje boter. Mooi elegant en zuiver, met een beetje hout in de finale. Voor meer informatie over deze wijn, klik hier.

 

Esk Valley Vineyard Selection

 

Esk Valley, Vineyard Selection, Chenin Blanc – Nieuw-Zeeland
Aangenaam stevig en goed herkenbaar als chenin blanc. Wat nectarine en mango in de geur, in de smaak honing, kweepeer en rijkdom, goed in balans met de aanwezige zuren. Een mooi glas wijn met een heel rijk mondgevoel, maar toch precies de goede frisheid. Deze wijn is bedoeld om binnen zo’n drie jaar na de oogst gedronken te worden. Maar in het verleden is gebleken dat een vergeten fles ook lang daarna nog heerlijk was. Chenin blanc kan erg mooi rijpen. Voor meer informatie over deze wijn, klik hier.

 

Esk Valley Vineyard Selection Chenin Blanc

 

Esk Valley, Vineyard Selection, Sauvignon Blanc – Nieuw-Zeeland
Dit is een heerlijk getypeerde Sauvignon blanc. Herkenbaar aan de licht groene toon met wat appel, artisjok, tomatenstelen, buxus en gemaaid gras. Toch is de wijn niet te ‘groen’, er is ook wat passievrucht, mango en voldoende stevigheid. Goede zuren en frisheid gecombineerd met een aantrekkelijke stevigheid. Voor meer informatie over deze wijn, klik hier.

 

Esk Valley Vineyard Selection Sauvignon Blanc

 

Esk Valley, Winemakers Reserve, Chardonnay (houten kist) – Nieuw-Zeeland
Dit is een mooi stevig glas chardonnay. Een wijn die goed bij de maaltijd gebruikt kan worden en die ook nog wat kan rijpen. In de geur perzik en fijn hout. In de smaak lekker stevig, met hazelnoot, wat vanille en lekker rijp wit fruit. Stevig, licht exotisch fruit, goed in balans, verleidelijk, met goede zuren in de finale. Voor meer informatie over deze wijn, klik hier.

 

Esk valley winemakers reserve