Nieuw-Zeeland

Esk Valley, Vineyard Selection, Merlot/Cabernet/Malbec – Nieuw-Zeeland
Een stevig glas wijn. Krachtig en rijk, mooi donkerpaars van kleur met in de geur pruimen, gedroogde kruiden en wat hout. In de smaak heerlijk rijp fruit, bramen, pruimen, zwarte bessen, kersen. Stevig, aantrekkelijk hout. Jong al heerlijk om te drinken, maar de rijpe tannines zorgen er voor dat deze wijn heel wat jaren mee kan. Als je er tenminste lang genoeg van kan afblijven. Voor meer informatie over deze wijn, klik hier.

 

Esk Valley Vineyard Selection MerlotCabernetMalbec

 

Esk Valley, Vineyard Selection, Pinot Noir – Nieuw-Zeeland
Pinot noir is vaak verradelijk licht van kleur. Als je de wijn proeft dan besef je pas hoe complex hij eigenlijk is. Complex wil niet zeggen zwaar, want dit is een heerlijk elegant glas wijn. Duidelijk herkenbaar als Pinot noir uit Marlborough. Heerlijk fris en elegant met goede zuren, rode kersen, lekker sap en ook wat hout. Daarnaast aardbei, een vleugje vanille, wat rode paprika en frisheid, zacht en lichtvoetig, met een milde finale. Voor meer informatie over deze wijn, klik hier.

 

Esk Valley vineyard selection Pinot Noir

 

Esk Valley, Vineyard Selection, Syrah – Nieuw-Zeeland
Deze ‘varietal’ is een duidelijk voorbeeld van wat syrah in Hawke’s Bay te bieden heeft. Dat wil zeggen: zwarte bessen, kaneel, laurier, wat hout, cacao, witte peper. In de finale is er duidelijk wat stevigheid. Een heerlijk voorbeeld van een sappige en elegante Syrah. Voor meer informatie over deze wijn, klik hier.

Esk Valley Vineyard Selection Syrah

 

Esk Valley, Winemakers Reserve, Merlot/Cabernet/Malbec (houten kist) – Nieuw-Zeeland
Dit is zo’n wijn waar je jaren van kunt genieten, met elk jaar dat hij ouder wordt zullen er andere aroma’s naar boven komen. Heel herkenbaar is het fruit dat de Merlot uit de ‘Gimblett Gravels vineyard’ naar voren brengt: gedroogde kruiden, pruimen, bramen, laurier, zwarte bessen en tabak. Daarnaast heerlijk hout, wat vanille, koffie, eucalyptus. Een wijn die je minutenlang blijft proeven, heerlijk rijp en breed, mooi krachtig en intens met mooi rijpe tannines, lengte en diepgang. Het kelderpotentieel spat er vanaf. Voor meer informatie over deze wijn, klik hier.

 

Esk Valley winemakers reserve